Ζωα στο αυτοκίνητο Οδήγηση με κατοικίδια

Ζωα στο αυτοκίνητο Οδήγηση με κατοικίδια

ζωα κατοικιδια αυτοκινητο ασφαλη οδηγηση
ζωα κατοικιδια αυτοκινητο ασφαλη οδηγηση

Τα κατοικίδια δεν είναι απλώς κατοικίδια – είναι πολύτιμοι φίλοι και μέλη της οικογένειας. Ως ιδιοκτήτες κατοικίδιων, θέλουμε να κρατάμε τους φίλους μας ασφαλείς. Διαβάστε παρακάτω σχετικά με τα ζωα στο αυτοκινητο.

Είτε πηγαίνουν για στιγμές διασκέδασης στο πάρκο, είτε για ταξίδι, ή ακόμα και στον κτηνίατρο, πρέπει να ακολουθούμε μερικές συμβουλές για ασφαλή μετακίνηση.

10 Συμβουλές για Ασφαλή Ταξίδια με το Αυτοκίνητο με Κατοικίδια

  1. Δεν είναι ασφαλές για εσάς ή το σκύλο σας να χοροπηδάει σε όλο το αυτοκίνητο ενώ οδηγείτε. Περιορίστε το κατοικίδιό σας κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Πρέπει να είστε εστιασμένοι στην οδήγηση και το σκυλί σας μπορεί να σας αποσπάσει την προσοχή εάν ενθουσιαστεί ή τρομάξει. Οι αερόσακοι μπορεί να προστατεύουν εσάς, αλλά μπορεί να σκοτώσουν το κατοικίδιό σας εάν έχετε κάποιο ατύχημα με το ζώο στο μπροστινό κάθισμα. Γι αυτό το λόγο, τα κατοικίδια πρέπει να βρίσκονται στο πίσω κάθισμα. Ο ασφαλέστερος τρόπος για να ταξιδέψετε το κατοικίδιο ζώο σας είναι με ένα μεταφορέα που έχει δεθεί στο κάθισμα με ζώνη ασφαλείας. Βεβαιωθείτε ότι ο φορέας είναι αρκετά μεγάλος για να μπορεί το σκυλί σας να σταθεί, να γυρίσει, και να ξαπλώσει. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ζώνη ασφαλείας για κατοικίδια, αλλά αυτές δεν έχουν αποδειχθεί να προστατεύουν τα ζώα κατά τη διάρκεια ενός τροχαίου ατυχήματος.
  2. Πραγματοποιήστε αρκετά σύντομα ταξίδια με το σκυλί σας ώστε να εξοικειωθεί με το αυτοκίνητο πριν αποπειραθείτε μακρύ ταξίδι. Αυξήστε σταδιακά τη διάρκεια αυτών των μικρότερων ταξιδιών μέχρι να νιώθετε άνετα να πραγματοποιήσετε μεγάλα ταξίδια με το σκύλο σας.
  3. Ταΐστε το κατοικίδιό σας ένα ελαφρύ γεύμα τρεις με τέσσερις ώρες πριν φύγετε. Στη διάρκεια της διαδρομής, πάντα σταματήστε για να ταΐσετε το σκυλί σας. Μην το ταΐσετε σε κινούμενο όχημα, καθώς μπορεί να συμβάλει στο να τους προκαλέσει ναυτία.
  4. Μην αφήνετε ποτέ τον σκύλο σας μόνο σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Τίθεται ζήτημα ασφάλειας σε θερμοκρασίες υψηλότερες από 20° C ή χαμηλότερες από 0° C. Ωστόσο, μπορεί οι περαστικοί να αποφασίσουν να σπάσουν το παράθυρό σας για να ελευθερώσουν το σκυλί σας εάν πιστεύουν ότι είναι παγιδευμένο μέσα, σε οποιαδήποτε θερμοκρασία.
  5. Ετοιμάστε ένα κιτ ταξιδίου για το κατοικίδιό σας. Φροντίστε να συμπεριλάβετε το βιβλιάριό του, μαζί με απόδειξη πρόσφατων εμβολιασμών. Πάρτε μαζί σας τη συνηθισμένη τροφή του ζώου σας, νερό, φάρμακα και μπολ. Συμπεριλάβετε ό,τι χρειάζεστε για να καθαρίσετε τις ακαθαρσίες του ζώου σας, πχ σακούλες απορριμμάτων, μαντηλάκια, κλπ. Για να διατηρήσετε το κατοικίδιο ζώο σας ευτυχισμένο και απασχολημένο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, πάρτε μαζί σας μερικά παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων μερικών καινούργιων για αλλαγή και μερικά παλιά αγαπημένα. Τέλος, μην ξεχάσετε ένα κιτ πρώτων βοηθειών για ζωα στο αυτοκινητο.
  6. Ταυτοποιήστε το κατοικίδιο ζώο σας. Το κατοικίδιο ζώο σας πρέπει να διαθέτει μικροτσίπ, βεβαιωθείτε όμως ότι διαθέτει και κολάρο με ετικέτα ταυτότητας με τη διεύθυνση του σπιτιού σας και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου σας. Για μεγαλύτερα ταξίδια και διακοπές, προμηθευτείτε μια προσωρινή ετικέτα με τον αριθμό τηλεφώνου του προορισμού όπου θα μείνετε σε περίπτωση που το κατοικίδιο ζώο σας χαθεί ενώ ταξιδεύετε. Όλα τα κολάρα πρέπει να είναι επίπεδα, και ποτέ να μην χρησιμοποιείτε κολάρο πνιγμού στο σκυλί σας.
  7. Μην αφήνετε το σκυλί σας να βγάζει το κεφάλι του έξω από το παράθυρο ενώ οδηγείτε. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό κάνει μερικά σκυλιά χαρούμενα και είναι χαριτωμένο να το βλέπεις. Ωστόσο, το κατοικίδιο ζώο σας κινδυνεύει να τραυματιστεί από τυχόν σκουπίδια ή να πεταχτεί έξω από το παράθυρο σε περίπτωση σύγκρουσης ή εάν πρέπει να πατήσετε απροσδόκητα τα φρένα ή να γυρίσετε. Εάν ακολουθείτε την συμβουλή #1, αυτό δεν θα είναι πρόβλημα, αλλά χρήζει επανάληψης.
  8. Φέρτε μαζί σας τα σημαντικά έγγραφα του κατοικίδιου ζώου σας. Εάν ταξιδεύετε πέραν των κρατικών ή διεθνών συνόρων, μπορεί να απαιτείται πιστοποιητικό υγείας εκτός από την απόδειξη εμβολιασμού κατά της λύσσας.
  9. Φέρτε δικό σας νερό ή δώστε στο σκυλί σας εμφιαλωμένο νερό. Το πόσιμο νερό από μια άγνωστη πηγή μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση στο στομάχι.
  10. Προετοιμάστε το αυτοκίνητό σας για το σκυλί σας. Υπάρχουν πολλά καθίσματα αυτοκινήτου και καλύμματα δαπέδου που προστατεύουν το αυτοκίνητό σας και προσθέτουν άνεση για το σκυλί σας. Εάν βρίσκεστε συχνά σε ταξίδια με σκύλους, ίσως θελήσετε να επενδύσετε σε μερικά από αυτά.

Αλλαγη παλαιου διπλωματος αντικατασταση Θέλετε να κάνετε αλλαγη παλαιου διπλωματος σε νέου τύπου; Καλέστε μας : 210 5323 000 ή περάστε απο… Ανανεωση διπλωματος αναθεωρηση Θέλετε να ανανεώσετε το ερασιτεχνικό δίπλωμα οδήγησης λόγω ηλικίας, ή το επαγγελματικό λόγω παρέλευσης… Διπλωμα αυτοκινητου – Κατηγοριας Β Βήματα για το διπλωμα αυτοκινητου: ΒΗΜΑ 1οΕΓΓΡΑΦΗΈκδοση καρτέλλας Υποψηφίου Οδηγού. Ελάτε στη σχολη… Διπλωμα μηχανης με κωδικό 121 Αναλαμβάνουμε την πρακτική εκπαίδευση για την προσθήκη του κωδικού «121» στο δίπλωμά σας, σύμφωνα με…

Scroll to Top